Tuntuuko talossasi epäilyttävää vetoa tai määräsikö rakennustarkastaja taas yhden ”turhan” toimenpiteen tehtäväksi ennen lopputarkastusta? Mitäpä tuota arpomaan, asiasta on hyvä saada varmuus!

Tiiveysmittaus pitää huolen rakennuksesta

Oikein tehdyn tiiveysmittauksen avulla on mahdollista saada aikaan hyviä tuloksia muun muassa energiankulutuksen tai sisäilman laadun saralla. Ja jos asiat ovat jo valmiiksi hyvässä kunnossa, niin sekin tulee tiiveysmittauksella vahvistettua.

Ongelmakohdat löytyvät tarkasti

Tiiveysmittauksen yhteydessä voidaan paikallistaa vaipan ilmavuodot esimerkiksi lämpökamerakuvauksella tai merkkisavulla ja kohdistaa tarvittavat korjaustoimet suoraan vuotokohtiin.

Asumisen laatu paranee

Hallitsematon ilmavuoto rakenteiden läpi aiheuttaa vetoa, rakenteiden jäähtymistä (onko jollain tuttavallasi jäätynyt vesijohto rakenteissa?) ja sen seurauksena ilmaan voi päästä epäpuhtauksia: pölyä, mikrobeja ja kuituja. Rakennuksen tiiveydellä on siis merkittävä vaikutus sisäilman laatuun ja energiankulutukseen, joka tuntuu suoraan lompakossa.

Tiiveysmittaus vaatii ammattitaitoa

Tiiveysmittauksesta ja lämpökuvauksesta on annettu ohjeet RT-kortistossa. Tiiveysmittaajalta tai lämpökuvaajalta on hyvä vaatia henkilösertifiointitodistus kyseisen työn suorittamiseen. Sertifiointi on VTT:n ylläpitämä, joten näin varmistetaan mittaajan ammattitaito. Inmecon Miijalta ja Eemeliltä löytyy VTT:n henkilösertifiointi rakennusten tiiveysmittaajaksi ja Eeropekka on suorittanut pätevöitymiskoulutuksen.

Ota meihin yhteyttä joko tämän sivun yhteydenottolomakkeella, sähköpostitse tai puhelimella, niin käymme läpi tarpeenne tiiveysmittauksen tai lämpökuvauksen suhteen ja teemme tarjouksen työn suorittamisesta. Voit myös suoraan tilata kyseisen työn.

Ota meihin yhteyttä

Soita meille numeroon 010 229 0370.

Tiiveysmittauspaketit

Inmeco Oy Rakennuskonsultit tekee rakennuksien ilmatiiveysmittauksia EN ISO 9972 -standardin mukaisesti. Mittaajillamme on rakennusten tiiveydenmittaajan henkilösertifikaatti ja meillä on yli 10 vuoden kokemus tiiveysmittauksista.

Tarjoamme nyt omakotitalojen tiiveysmittauksen.*

Vaihtoehto 1: 450 € (sis. alv. 24 %)
Sisältää ilmavuotoluvun mittauksen ja lyhyen raportoinnin. Raportin antamalla ilmavuotoluvulla voidaan mm. päivittää kohteen energiatodistus.

*Hinta on voimassa Jyväskylän alueella toistaiseksi. Suuremmat rakennukset (rivitalot, kerrostalot, hallit yms.) ja kauempana sijaitsevat omakotitalot hinnoitellaan erikseen.

Suurten rakennusten tiiveysmittaukset

Suurten rakennusten (tilavuus yli 5 000 m3) ilmavuotoluvun määritykset teemme Minneapolis Multifan -laitteistolla. Laitteillamme pystymme mittaamaan hyvinkin suuria rakennuksia, tällä hetkellä suurin mittaamamme yksittäinen mittausalue on ollut n. 48 000 m3 tilavuudeltaan.

Suurien rakennusten tiiveysmittauksen ja ilmavuotoluvun määrittelyn hinnoittelemme tapauskohtaisesti ja teemme niiden mittauksia myös Keski-Suomen ulkopuolella.

Miksi?

Ilmavuotoluvun mittausta vaaditaan aina, jos energiatodistukseen ilmavuotoluvuksi q50 on asetettu alle 4. Ilmatiiveysmittaus on oleellinen osa rakentamisen laadunvarmistusta. Rakennuksen tiiveydellä on merkittävä vaikutus energiankulutukseen, asumisviihtyvyyteen sekä vaipparakenteiden oikeaan kosteustekniseen toimintaan.

Milloin?

Uudisrakennuksille mittaus on suoritettava viimeistään ennen rakennuksen vastaanottoa. Tiiveysmittausta voidaan hyödyntää myös korjausrakentamisessa ja sitä käytetään usein myös vaurioalueiden paikallistamisessa vanhemmissa taloissa.

Miten?

Rakennuksen ilmavuotoluku mitataan painekoelaitteistolla. Käytössämme on Minneapolis BlowerDoor -laitteisto pieniin rakennuksiin ja Minneapolis BlowerDoor Multifan -laitteisto suurempiin rakennuksiin.