Rakennuksen energiatehokkuuden parantaminen ja sisäilman laadun kohentaminen ovat tärkeitä syitä tilata tiiveysmittaus – tai mikä ettei vaan sen toteaminen, että kaikki on niin kuin pitääkin. Pasi Korhonen selventää asiaa.

Jos rakenteet jäähtyvät hallitsemattoman ilmavuodon seurauksena, siitä voi aiheutua kosteusvaurioita.

– Asiallisesti tehdyllä tiiveysmittauksella on mahdollista säästää rutkasti rahaa, täräyttää Inmecon toimitusjohtaja Pasi Korhonen.

– Tätä nykyä energiatodistus on pakollinen lähes kaikille rakennuksille, ja kun tiiveysmittaus suoritetaan kunnolla ja osataan tarkastella mistä mahdollinen huono tiiveysluku johtuu, päästään parantamaan rakennuksen energialuokkaa. Sen me Inmecolla osaamme erinomaisen hyvin, Korhonen jatkaa.

Inmecon asiantuntijat yhdistävät tiiveysmittaukseen usein lämpökuvauksen ja käyttävät apuna myös merkkisavua, jonka avulla rakennuksen vuotokohdat löytyvät, ja ongelmiin on mahdollista puuttua.

– Esimerkiksi hirsirakennusten puutteet tiiveydessä juontuvat monesti ihan rakentamistavasta, ja asiantuntijamme pystyvät jäljittämään viat kokemuksella sekä oikeita laitteita käyttämällä.

Tiiveysmittaus kertoo myös, jos kaikki on kunnossa

Energiatehokkuuden parantamisen lisäksi tärkeä syy tiiveysmittaukselle on rakennuksen sisäilman laadun kohentaminen. Jos rakenteet jäähtyvät hallitsemattoman ilmavuodon seurauksena siitä voi aiheutua kosteusvaurioita, ja ilmaan pääsee helposti pölyä, mikrobeja ja muita epäpuhtauksia.

– Laadun varmistaminen on ehdottomasti tärkein syy ostaa meiltä tiiveysmittaus-palvelu, oli kyse sitten sisäilmasta tai energiatehokkuudesta, Korhonen sanoo.

Yksi hyvä peruste suorittaa tiiveysmittaus on myös ihan vaan sen toteaminen, että rakennuksessa on kaikki kunnossa ja se kuuluu juuri siihen energialuokkaan, jota on tavoiteltukin.

– Olennaisinta on, että mittaus tehdään ammattitaitoisesti ja huolellisesti, ja meillä on siihen oikeat ihmiset ja välineet.


Viisi syytä tilata tiiveysmittaus Inmecolta

  1. Energiatodistus on lähes kaikille rakennuksille pakollinen, ja tiiveysmittaus antaa tärkeää tietoa sitä varten.
  2. Tiiveysmittauksen tuottamalla tiedolla on mahdollista parantaa rakennuksen energialuokkaa.
  3. Inmecon Miijalta löytyy VTT:n henkilösertifiointi rakennusten tiiveysmittaajaksi, ja Eemeli on puolestaan suorittanut alan pätevöitymiskoulutuksen.
  4. Tiiveysmittauksen avulla on mahdollista löytää sisäilmaan liittyviä ongelmia ja puuttua niihin.
  5. Tiiveysmittaus tuottaa arvokasta tietoa ja sen myötä lisäarvoa rakennuksellesi.