Mielenkiinnolla tulee seurailtua tätä maailman menoa ja välillä aina pistää jokin uutinen (vai voiko niitä siksi sanoa) silmään lehdestä tai tuolta internetin syövereistä. Helatorstai aamuna lueskelin lehteä aamukahvilla ja siinä kiinnitin huomiota uutiseen jossa orava oli pudonnut lehtiharavaan ja jäänyt siihen kiinni. No mitäpä siitä seurasi? Paikalla olleet ihmiset soittivat hätänumeroon ja palokunta tuli paikalle pelastamaan hätään joutunutta kurreparkaa. Ihan ymmärrettävää ihmisten hätä kurren puolesta, mutta eikö asialle olisi voinut itse tehdä jotain, laittaa vaikka rukkaset käteen ja haravan varresta kiinni, eiköhän tuo kurre olisi siitä irronnut pienellä ravistelulla. Toki voihan asian ajatella sitenkin, ettei palokunnalla ollut muuta tekemistä ja joutivat tulemaan tuolle tehtävälle.

Jotenkin vaan tuntuu oudolle, että emme itse osaisi asioille tehdä mitään jos ne poikkeavat normaalista arjesta ja ei kaikkia arkiaskareitakaan osata tehdä. No rakentamiseen ja korjaamiseen löytyy asiantuntijoita, ainakin appiukko tietää nämä hommat. Olisi mielenkiintoista nähdä pidempi sähkökatko täällä kaupungissa vaikkakin nyt kesällä esim. tuollainen viikko olisi sopiva koeaika, ei kukaan paleltuisi, mutta pikkuisen nälkä voisi tulla, millaisia uusia asioita ihmiset oppisivat tekemään, vallitsisiko syvä hiljaisuus tai mitä tapahtuisi kun sinne facepookkiin ei voisikaan kommentoida (akun loputtua).
Nuoremmat, minä vielä ymmärtäisin, joita on meidän sukupolvemme opettanut tähän oma-aloitteisuuden puutteeseen, mutta kun yhtä saamatonta on vanhempikin väki.

Tämä uusien Internet (hienommin WWW-sivujen) tekeminen on aina hieman haastavaa, kun ei tällaisista asioista paljon ymmärrä, onneksi on osaavia ihmisiä (kiitos Spym:n henkilöille) jotka osaavat neuvoa ja tekevät minuutissa sen mihin itsellä menisi tunti (todennäköisesti ei onnistuisi ollenkaan). Tähän ikään mennessä on jo sen verran oppinut, ettei se oma miehuus siitä kärsi vaikka välillä kysyisi neuvoa joltain (jopa omilta lapsilta). Tästä esimerkkinä kun teimme tuota messutalo projektia vuositakaperin ja siellä palaverissa eräs henkilö rupesi puhumaan selfiestä, minä fiksuna nyökyttelin että varmaan hieno juttu. Illalla kysyin lapsilta kotona, että mikä se selfie on?? Katsoivat vähän aikaa hölmöinä ja repesivät nauruun samalla kertoen mitä asia tarkoittaa.

Lakkiaisia odotellen Pasi K