Minua on pidempään häirinnyt yrityskauppoihin ja mm. Sote asioihin liittyvä kaupankäynti. Hirveästi paukutellaan henkseleitä kun saadaan myytyä yritys jollekkin ulkomaiselle pääomasijoittajalle tai konserniyritykselle. Toki siinä hetkellisesti tulee pääomaa tänne meidän armaaseen kotimaahan, mutta pitkällä aikavälillä sekä osaaminen, että yrityksen tuotot valuvat muihin maihin.

Monet pääomasijoittajat vetoavat etteivät kotiuta pääomia, mutta sitähän voidaan kiertää esim. myöntämällä täällä toimivalla yrityksen osalle pääomalainaa joka on pakko ottaa ja sitten rahastetaan korkoina yms. tuotot pois.

Tässä Hoivapalvelu puolella ja mm. työterveyspalveluissa sekä ilmeisesti valinnanvapauden myötä on melkoinen osa meidän bruttokansan tuotteesta menossa ulkomaisille yrityksille ja pääomasijoittajille koska taitaa olla niin, että viidestä suurimmasta näiden palvelujen tuottajista on ilmeisesti yksi kotimaisessa omistuksessa (omistusaste yli 75%).

Oletteko miettineet mihin yritykseen rahanne kannatte???

Minä tein päätöksen mm. yrityksemme työterveyspalvelujen siirtämisestä kotimaiselle palvelujen tarjoajalle.

Tiedän monen ajattelevan, että emme voi koteloitua tänne peräpohjolaan vaan meidän täytyy tehdä yhteistyötä kansainvälisesti. No se on totta, mutta on eri asia tehdä kauppaa, myydä ja ostaa, kuin lahjoittaa pääomia täältä pois. Suomesta saa ilmeisen hyvät tuotot etenkin tuolta ns. sote-puolelta koska se kiinnostaa ulkomaisia pääomasijoittajia.