Rupesin tässä erään palaverin yhteydessä miettimään, että taidamme olla Jyväskylän vanhin yksityisessä omistuksessa oleva rakennuttaja- ja valvontatoimisto, ei meitä monta useamman ihmisen työllistävää yksityistä toimistoa ole muutenkaan Jyväskylässä, taitaa olla neljä toimistoa. Älkää toki loukkaantuko jos olen väärässä, mielelläni kuulisin myös muista toimistoista.

Aikaisemmin meillä omistajilla / vetäjillä oli tapana vaihtaa kuulumisia ja tavata, vaikkakin kilpailtiin samoista töistä. Kilpailu oli reilua ja jopa ideoita ja tietojakin vaihdettiin keskenämme, riippuen siitä kelle mikin työ tai hanke sopi. Tänä päivänä tuntuu, että toimistot ovat lokeroituneet omiin koloihinsa ja yhteistyö ontuu, tämä ei kyllä alaa tai rakentamista kehitä.

Toki muutenkin on alalla menossa murros jossa nuorempaa polvea on tulossa mukaan ja kokeneemmat tekijät väistyvät pikku hiljaa lastenlasten hoitoon tai muihin ansaittuihin harrastuksiin. Toki välillä tulee niitä ikäviäkin uutisia jossa joku kollega tai suunnittelija on lähtenyt vähän isommille työmailla.

Itse näen asian niin, että osaaminen ja päätökset meidänkin työssämme pitää olla paikallisissa käsissä ja mielellään vielä myös paikallisessa omistuksessa.