Inmecon toimitusjohtaja Pasi Korhonen on myös lämpökuvausten asiantuntija. Korhonen kertoo, kuinka päästä rakenteisiin käsiksi rikkomatta pintaa.

Asiantuntijamme eivät vain kuvaa kohdetta vaan osaavat myös tulkita kuvauksesta saatua tietoa arvokkaalla tavalla.

– Kuvata osaa kuka vaan, mutta kun rakennuksesta aletaan etsiä vikoja, se vaatii kuvasta saatavan tiedon tulkitsemista. Ja sen me taas osaamme erityisen hyvin Inmecolla, toteaa toimitusjohtaja Pasi Korhonen.

Inmecolla lämpökuvauksia suorittavat lämpökuvausten asiantuntijat Miija Taponen ja Eemeli Manninen joilla on Eurofinsin sertifioinnit rakennusten lämpökuvaajiksi.

– Lämpökuvaaminen on ainoa tapa päästä rakenteisiin kiinni rikkomatta pintaa. Kamera antaa pelkän pintalämpötilan, mutta kun kuvaa tulkitaan oikein, on mahdollista löytää esimerkiksi kylmäsiltoja rakenteista. Ne selittävät usein, miksi sisätiloissa on kylmyyttä, johon ei talotekniikkaa säätämällä pääse käsiksi, Korhonen jatkaa.

Lämpökuvaus kertoo paljon rakennuksen kunnosta

Lämpökuvaus on helppo ja nopea tapa kartoittaa olennaisia seikkoja rakennuksen kunnosta, ja erityisesti tiiveysmittaukseen yhdistettynä se kertoo paljon rakenteiden tiiveydestä ja lämmön kulkemisesta.

– Käytämme kuvaamista muun muassa lattialämmityksen, kattolämmityspaneelien ja kaapelireittien tutkimiseen, ihan kaikkeen mahdolliseen mikä liittyy lämpötiloihin ja tiiveyteen, Korhonen sanoo.

Kuvaaminen sopii myös teollisuuden tarkastuksiin ja sähkökeskusten liitosten tarkastamiseen. Sen lisäksi, että kuvauksilla voi paikallistaa rakenteiden vesivuotoja, on niitä käytetty niinkin erikoiseen tarkoitukseen kuin ravihevosten niveltulehdusten tutkimiseen!


Viisi syytä tilata lämpökuvaus Inmecolta

  1. Inmecon asiantuntijat eivät pelkästään kuvaa kohdetta vaan osaavat myös tulkita kuvauksen tuottamaa dataa niin, että siitä on asiakkaalle todellista hyötyä.
  2. Kuvaukset suoritetaan Fluken huippulaadukkailla kameroilla, jotka on rakennettu valmistajan yli 65-vuotisen kokemuksen perusteella.
  3. Asiantuntijoillamme Miijalla ja Eemelillä on Eurofinsin sertifioinnit rakennusten lämpökuvaajiksi.
  4. Lämpökuvaus on varmin tapa saada tietoa rakenteista rikkomatta pintaa.
  5. Yhdistettynä tiiveysmittaukseen, lämpökuvaus kertoo tiiveydestä ja lämmön kulkemisesta arvokkaita asioita, joita ei muuten saisi selville.